Jeżeli ktoś jest w stanie coś w tym temacie zaradzić podam mail do kontaktu.Dzien Dobry,
Nazywam sie Malgorzata Mrochen,
Zwracam sie do panstwa ze prosba i Zapytanien czy pan mogl by mir pomoc?
Poszukujemy razem ze moim Kolega Piotrem Szymanskim Rodzinem we Chelpowie lub der Obszary gdzie jego Ojciec mieszkal.
Jego Ojciec nazywal sie Ewald Szimanski i byl urodzony 20.02.1926 we Chelpowie jego Rodzice ( Dziadkowie Artur i Erna Szymanski) tam mieszkali mieli gospodarstwo rolne duze ca 38 Ha ktore urzytkowali az do czasu "2 Wojny Swiatowej" we czasie 2 Wojnie Swiatowej wemigrowali do Dani (Dänemark) a pozniej do Niemiec
Istnieje jakas mozliwosc zeby sie dowiedzeic gdzie czy te Obszary jeszcze istnieja lub co sie ze tym Gospodarstwen stalo. My nie wiemy w ktorym miejscu to Gospodarstwo stalo. Tylko tyle ze tam teraz Petrochemia stoi.
Ja czytalam panstwa Frum we "Stowarzyszenie Tradytor" dlatego sie pytam czy mozna nas dalej pokierowac.
Dziekuje bardzo i prosze o Odpowiedz.
Prozdrawiam serdecznie
Malgorzata i Piotr.
Kolonia Chełpowo, prośba mailowa o pomoc.
- tete
- Administrator - Stowarzyszenie
- Kontakt:
Kolonia Chełpowo, prośba mailowa o pomoc.
Na skrzynke stowarzyszenia trafił taki oto mail:
Re: Kolonia Chełpowo, prośba mailowa o pomoc.
Hi, Hello, my father and I are currently doing genealogy. We came across this post. The man we are talking about here is my grandfather (Ewald Szymanski). It's been 14 years since this post was written, but maybe we can still get in touch. Mail: philippszymanski@web.de
Cześć, mój ojciec i ja zajmujemy się obecnie genealogią. Natknęliśmy się na ten post. Mężczyzna, o którym tu mowa, to mój dziadek (Ewald Szymański). Minęło 14 lat od napisania tego posta, ale może nadal uda nam się nawiązać kontakt. E-mail: philippszymanski@web.de
Cześć, mój ojciec i ja zajmujemy się obecnie genealogią. Natknęliśmy się na ten post. Mężczyzna, o którym tu mowa, to mój dziadek (Ewald Szymański). Minęło 14 lat od napisania tego posta, ale może nadal uda nam się nawiązać kontakt. E-mail: philippszymanski@web.de